String trio rehearsal in Järna
AKADEMI
STRÅK- OCH PIANOMASTERCLASSES I JÄRNA
11-18 JUNI 2024

4 individuella lektioner
Kammarmusik med lärare och studenter

Ingen kursavgift!
30€ anmälningsavgift
Kostnadsfritt boende och kost

ANSÖKNINGSDEADLINE 31 MARS kl 23.59 CET

I samband med kammarmusikfestivalen äger varje år en musikerakademi på högskolenivå rum. 24 studenter antas årligen till Akademin som består av individuella lektioner, kammarmusik som framförs tillsammans med lärarna, gemensamma lektioner, masterclasses och konsertmöjligheter för alla studenter. Lärarna hämtas från det absoluta toppskiktet inom den internationella kammarmusikscenen.Varje student får 4 timmars individuella lektioner. De flesta lektioner är privata men några är också öppna för allmänheten. Alla studenter framför minst en kammarmusiksats (8-15 minuter) tillsammans med andra studenter och akademins lärare. Samtliga studenter förväntas vara i Järna under hela akademiperioden.

Akademin är öppen för deltagare från hela världen från 15 år och uppåt. Akademin och festivalen äger rum på Kulturhuset i Ytterjärna, beläget ca 50 km söder om Stockholm. Lektioner, mat och boende är kostnadsfritt för samtliga deltagande. Vegetariska måltider med lokalt producerade råvaror serveras dagligen. Deltagarna står för sina egna resekostnader.

Fairplay Chamber Music eftersträvar att vara en klimatneutral verksamhet, därför förutsätts samtliga deltagande artister och studenter att resa hela vägen till och från Järna med tåg, buss eller elbil. Att resa klimatneutralt till Järna är ett absolut krav för att delta i akademin. Vi godtar inga undantag från detta krav!

€30 anmälningsavgift (ej återbetalningsbar), ingen kursavgift.

Akademiansvarig är Pauline Claise
academy@jarnafestivalacademy.com
LÄRARE 2024
Violin – prof. Nurit Stark & Guro Kleven Hagen
Viola – Asbjørn Nørgaard
Cello – prof. Torleif Thedéen & prof. Jakob Koranyi
Piano – Peter Friis Johansson, Finghin Collins & Daria van den Bercken

KRAV
INNAN DU ANSÖKER, SE TILL ATT DU:​

1. Uppfyller ålderskravet att vara 15 år eller äldre.
2. Har laddat upp en eller flera videor på YouTube eller Vimeo och har tillgång till länkarna.
3. Har förberett en aktuell konstnärlig biografi på högst 100 ord samt en detaljerad sammanfattning av dina tidigare studier.
4. Är säker på att du kan resa till Järna på ett miljövänligt sätt.
ANSÖKAN
Ansökningar sker årligen i perioden 15 januari till 31 mars.
På grundval av de inlämnade ansökningarna och inspelningarna görs ett urval av vilka som antas som studenter vid Fairplay Chamber Music Academy. Besked ges vanligen inom två veckor efter sista anmälningsdatum.

1. Antagningsprov
Spela in en eller flera videor av dig själv när du framför två kontrasterande stycken (sammanlagt ca 10-20 minuter långt). Inspelningar gjorda med smartphones accepteras men vi föredrar så bra kvalitet som möjligt. Publicera videon på YouTube eller Vimeo, det kan vara ett olistat klipp men använd inte lösenordsskydd.

2. Betala den obligatoriska ansökningsavgiften på 30€ här:
Ansökningsavgiften är obligatorisk och inte återbetalningsbar. Transaktioner hanteras via PayPal men du behöver inte ha ett PayPal-konto för att göra betalningen. Som ett alternativ för de som inte kan använda PayPal erbjuder vi möjligheten att använda en direkt banköverföring. Vi föredrar dock att du använder PayPal om möjligt. Banköverföring:

Mottagare: JÄRNA FESTIVAL ACADEMY
IBAN: SE52 9500 0099 6042 0858 4054
BIC/SWIFT: NDEASESS
eller Plusgiro 858405-4

Vänligen ta en skärmdump av den godkända transaktionen och maila den till oss.

3. Fyll i och skicka in ansökningsformuläret:
ANSÖKAN
4. Vänta och håll tummarna för att du blir antagen till Fairplay Chamber Music Academy.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Producent
Magda Boreson
+46 (0) 704 – 53 33 83
contact@jarnafestivalacademy.com
Akademiansvarig
Pauline Claise
+46 (0) 737 173 898
academy@jarnafestivalacademy.com